Permanente make-up

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up, afgekort PMU, is de oplossing voor iedereen die er gedurende de dag verzorgd uit wil zien. Ook wel aangeduid als “dermapigmentatie” of “micropigmentatie”, wordt bij PMU pigment in de bovenste huidlaag rond de ogen, wenkbrauwen en lippen geïmplanteerd. Omdat de behandeling niet geheel pijnloos is wordt de huid van tevoren plaatselijk verdoofd met een crème. 

PMU Wenkbrauwen

Tijdens de eerste kennismaking gaan we samen bepalen welke vorm en kleur het best bij je past. De vorm van je nieuwe wenkbrauwen wordt opgetekend en samen bespreken we het te verwachten resultaat.

Als hierover geen onduidelijkheid meer bestaat, wordt de permanente make-up aangebracht. Een dunne of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd. Wij werken met twee technieken.

De haartjes techniek

Deze PMU wordt gezet met een dunne soepele naald. De fijne naald tekent dunne 'haartjes' tussen de eigen haartjes. Zo lijken de wenkbrauwen voller en kunnen ontbrekende stukjes worden ingevuld. 

Powder Brows

Powder Brows zorgt op een natuurlijke manier voor gestileerde wenkbrauwen.
Bij deze techniek verandert de pigmentatie geleidelijk van heel zacht naar donker en het resultaat is een poederachtige finish.

Het genezingsproces na PMU

PMU Eyeliner

Bij permanente eyeliner wordt in een strakke lijn tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd, wat een natuurlijke  oogopslag geeft. Een eyeliner kan zowel boven als onder worden aangebracht.

De lijn zal heel precies en heel nauwkeurig worden opgetekend zodat je een goede inschatting kunt maken van het eindresultaat. De kleur wordt aangepast aan jouw wensen. 

PMU Lipliner, Lipschaduw of Full lips

  • Lipliner
    Een lipliner voorziet de mond van duidelijke contouren, met een natuurlijk ogend resultaat. De kleur wordt namelijk zo dicht mogelijk bij je eigen lipkleur gekozen.
  • Lipliner met schaduw
    Dit is een ingeschaduwde lipliner waarbij eerst de liplijn wordt aangebracht en vervolgens de binnenkant van de contourlijn wordt ingekleurd. Het zachte verloop van de lijn maakt deze methode subtiel en natuurlijk.
  • Full lips
    Deze vorm van permanente lipliner is ideaal voor lippen met weinig kleur en omvat het volledig inkleuren van de lippen.

De behandeling met PMU

De behandeling is niet geheel pijnloos. Om het comfortabel te laten verlopen wordt voor behandeling een verdovende creme aangebracht.

Permanente make-up moet in de regel tweemaal worden aangebracht, 50% van de kleurstof wordt namelijk na de eerste keer afgestoten. Na 6 weken is de nabehandeling/retouche-behandeling om de permanente make-up te optimaliseren. Deze retouche is bij de prijs inbegrepen.

Wat kun je verwachten

Gemiddeld genomen blijft permanente make-up twee tot vijf jaar mooi. Het is mogelijk om jaarlijks een retouche-behandeling te doen om de wenkbrauwen, eyeliners en/of lipliner optimaal van kleur te houden. 

Wanneer je gebruik wil maken van een retouche behandeling tegen het speciale tarief moet de behandeling voor wenkbrauwen plaatsvinden binnen 2 jaar. Voor eyeliner en lippen binnen 4 jaar. Heb je elders een PMU behandeling laten doen is de prijs voor een retouche in overleg.

Cosmonique is door de keuringsdienst van Waren (GGD) gecertificeerd.