VPL Huidverbetering

Dit systeem is zo uniek omdat de behandelingen gebaseerd zijn op korte lichtflitsen die tijdens één flits een reeks variabele, snelle pulsen generen.

Deze variabele pulsen zorgen ervoor, dat de energie kan worden aangepast aan de huid, waardoor oververhitting van de omliggende huid wordt vermeden.

VPL, Variabel Pulsed Light, wordt naast definitief ontharen ook ingezet voor behandelingen tegen couperose, acne, huidveroudering en pigmentatieproblemen.

 

Acne

Acné

Acne ontstaat wanneer de poriën in de huid verstopt raken door overmatige talgproductie, dode huidcellen en bacteriën. Hormonale veranderingen, zoals tijdens de puberteit of menstruatie, kunnen de talgproductie verhogen en bijdragen aan acne. Bepaalde factoren, zoals genetica, kunnen ook een rol spelen bij het ontstaan van acne.  Daarnaast kunnen stress en een ongezonde voeding ook bijdragen aan het ontstaan van acne.

De behandeling

Door gebruik te maken van lichtenergie wordt zuurstof in de huid gebracht en de doorbloeding gestimuleerd. In een zuurstofrijke omgeving kan de acne bacterie niet overleven. Ontstekingen zullen naar verloop van tijd verminderen en poriën worden zichtbaar verkleind. De huid krijgt een fris en stralend uiterlijk.

Advies

Voor het beste resultaat adviseren wij een kuur van minimaal vijf behandelingen. Na deze kuur kan de behandeling worden ondersteund met reinigende behandeling. 

Couperose

Couperose

Couperose is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode, meestal netachtige lijntjes in het gezicht. Deze ontstaan door verwijde bloedvaatjes onder de huid. De plekjes kunnen eruitzien als kleine rode spinnetjes en zijn vaak zichtbaar op de wangen, neus, kin of voorhoofd. Soms ervaar je een warm en brandend gevoel op de aangedane plekken. 

De behandeling

Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Dit is een in het bloed aanwezige kleurstof die het laserlicht absorbeert en vervolgens omzet in warmte. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd en trekt de vaatwand samen. Het lichaam ruimt de overblijfselen vervolgens zelf op.

Na de behandeling kan er roodheid en zwelling ontstaan. Na ongeveer drie weken kun je de eerste resultaten verwachten.

Advies

Bescherm voor en na de behandeling de huid met een zonverzorgend product met minimaal SPF 30.

Voor het beste resultaat adviseren wij drie tot vijf behandelingen.

Skin Rejuvenation

Skin Rejuvenation

Naarmate je ouder wordt, begint je huid een verhaal te vertellen - luie zomerdagen in de zon, de moeilijke tijden van de puberteit, elke keer dat je glimlach je ogen bereikte... Zelfs aanzienlijke gewichtstoename of gewichtsverlies kan zijn eigen hoofdstuk schrijven. Je huid is ongetwijfeld het fysieke bewijs zijn van een goed geleefd leven. Maar deze veranderingen in je huid zijn niet altijd gunstig. Gelukkig kunnen onregelmatigheden in de textuur, zoals rimpels, acnelittekens, sproeten en pigmentvlekken allemaal worden gecorrigeerd met huidverjonging. Het doel van alle huidverjonging is om een ​​jongere, gladdere huid te onthullen. 

De behandeling

Bij een VPL behandeling zet de lichtflits de fibroblasten in onze huid aan tot de aanmaak van nieuw collageen. 

Het nieuw gevormde collageen zorgt voor een voelbaar stevigere huid. De fijne lijntjes en rimpeltjes zullen minder zichtbaar worden. 

Advies

Tijdens het intake gesprek zetten we duidelijk jouw wensen en verwachtingen op een rij. Daarna wordt een behandelplan opgesteld met een advies over het aantal behandelingen. Om het resultaat te behouden kun je elk jaar 1 of 2 behandelingen doen.

Pigmentverstoringen

Pigmentverstoringen

Met VPL kunnen oppervlakkige pigmentvlekken worden verwijderd.

Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Deze vlekken kunnen overal op het lichaam voorkomen en zijn – afhankelijk van het huidtype – donker of licht van kleur. In de meeste gevallen komen pigmentvlekken voor op lichaamsdelen die veel worden blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht, de armen, de benen, de hals, de handen, de buik en de rug. Pigmentvlekken kunnen vaker voorkomen vrouwen die anticonceptie gebruiken of zwanger zijn.

De behandeling

Melanine absorbeert de lichtenergie en wordt afgebroken. De pigmentvlek wordt op natuurlijke wijze door de huid verder afgebroken en afgevoerd. Na een VPL behandeling wordt de pigmentvlek duidelijk lichter of verdwijnt geheel.

Na een laserbehandeling kun je last hebben van: donkere verkleuring van de pigmentvlekken, zwelling, roodheid en korstjes. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces.

Advies

Een zongebruinde huid verhoogt het risico op pigmentvlekken en maakt de behandeling minder effectief. Vermijd daarom tot vier weken voor en na de behandeling de zon, de zonnebank en het gebruik van zelfbruiner. Bescherm je huid met een zonverzorgingsproduct met factor 30 of hoger.


Tarieven VPL

Couperose behandeling vanaf € 25
Acne € 75
Skin Rejuvenation vanaf € 150
Pigmentvlekken vanaf € 25