• Vrijdag koopavond
  • Parfumerie & Schoonheidsinstituut
  • Niche merken

VPL Huidverbetering

Dit systeem is zo uniek omdat de behandelingen gebaseerd zijn op korte lichtflitsen die tijdens één flits een reeks variabele, snelle pulsen generen. Deze variabele pulsen zorgen ervoor, dat de energie kan worden aangepast aan de huid, waardoor oververhitting van de omliggende huid wordt vermeden.

VPL, Variabel Pulsed Light, wordt naast definitief ontharen ook ingezet voor behandelingen tegen couperose, acne, huidveroudering en pigmentatieproblemen.

 

Couperose

Couperose herken je aan de roodheid in het gelaat, kleine bloedvaatjes oppervlakkig in de huid en een branderig of stekend gevoel. 

De behandeling

Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de oxyhemoglobine van het bloed op. Dit is een in het bloed aanwezige kleurstof die het laserlicht absorbeert en vervolgens omzet in warmte. Hierdoor worden de bloedvaatjes verwarmd en trekt de vaatwand samen. Het lichaam ruimt de overblijfselen vervolgens zelf op.

Na de behandeling kan er roodheid en zwelling ontstaan. Na ongeveer drie weken kun je de eerste resultaten verwachten.

Het advies is om voor en na de behandeling de huid te beschermen met een zonverzorgend product met minimaal SPF 30.

Voor het beste resultaat adviseren wij drie tot vijf behandelingen.


Skin Rejuvenation

Naarmate je ouder wordt, begint je huid een verhaal te vertellen - luie zomerdagen in de zon, de moeilijke tijden van de puberteit, elke keer dat je glimlach je ogen bereikte... Zelfs aanzienlijke gewichtstoename of gewichtsverlies kan zijn eigen hoofdstuk schrijven. Je huid is ongetwijfeld het fysieke bewijs zijn van een goed geleefd leven. Maar deze veranderingen in je huid zijn niet altijd gunstig. Gelukkig kunnen onregelmatigheden in de textuur, zoals rimpels, acnelittekens, sproeten en pigmentvlekken allemaal worden gecorrigeerd met huidverjonging. Het doel van alle huidverjonging is om een ​​jongere, gladdere huid te onthullen. 

De behandeling

Bij een VPL behandeling zet de lichtflits de fibroblasten in onze huid aan tot de aanmaak van nieuw collageen. 

Het nieuw gevormde collageen zorgt voor een voelbaar stevigere huid. De fijne lijntjes en rimpeltjes zullen minder zichtbaar worden. 

Wil je meer weten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek.

Acne

Acné wordt veroorzaakt wanneer poriën worden geblokkeerd door overproductie van talg en dode huidcellen.
Zodra poriën geblokkeerd zijn, kunnen bacteriën zich opbouwen en een infectie veroorzaken.

De behandeling

Door gebruik te maken van lichtenergie wordt zuurstof in de huid gebracht en de doorbloeding gestimuleerd. In een zuurstofrijke omgeving kan de acne bacterie niet overleven. Ontstekingen zullen naar verloop van tijd verminderen en poriën worden zichtbaar verkleind. De huid krijgt een fris en stralend uiterlijk. Voor het beste resultaat adviseren wij een kuur van vijf behandelingen.


Pigmentvlekken

Met VPL kunnen oppervlakkige pigmentvlekken worden verwijderd.

Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid. Deze vlekken kunnen overal op het lichaam voorkomen en zijn – afhankelijk van het huidtype – donker of licht van kleur. In de meeste gevallen komen pigmentvlekken voor op lichaamsdelen die veel worden blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht, de armen, de benen, de hals, de handen, de buik en de rug. Pigmentvlekken kunnen vaker voorkomen vrouwen die anticonceptie gebruiken of zwanger zijn.

De behandeling

Melanine absorbeert de lichtenergie en wordt afgebroken. De pigmentvlek wordt op natuurlijke wijze door de huid verder afgebroken en afgevoerd. Na een VPL behandeling wordt de pigmentvlek duidelijk lichter of verdwijnt geheel.

 

Na een laserbehandeling kun je last hebben van: donkere verkleuring van de pigmentvlekken, zwelling, roodheid en korstjes. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces.

Een zongebruinde huid verhoogt het risico op pigmentvlekken en maakt de behandeling minder effectief. Vermijd daarom tot vier weken na de behandeling de zon, de zonnebank en het gebruik van zelfbruiner. Bescherm je huid met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Couperose behandeling vanaf € 25
Acne € 75
Skin Rejuvenation vanaf € 150
Pigmentvlekken vanaf € 25