Definitief ontharen

VPL (variabel pulsed light) is de allernieuwste methode (3e generatie) om ongewenste donkere haren definitief te verwijderen. Wij maken gebruik van deze moderne manier van ontharen. Op een effectieve en prettige manier behandelen wij de ongewenste beharing met zo min mogelijk neveneffecten. 

Wat is het effect van VPL licht 

Lichtstralen bestaan uit energie, zwarte objecten absorberen deze energie terwijl witte objecten alle energie weerkaatsen. Door de absorptie van alle energie wordt een zwart object daarom warm. Tijdens de behandeling met VPL wordt een zeer intense lichtstraal op de huid geprojecteerd. Doordat haren met pigment (melanine) de energie van dit licht absorberen worden ze warm. Wanneer een haar in de groeifase is wordt het met het gehele haarzakje inclusief de haarwortel vernietigd.

Is VPL geschikt voor een donkere huid?

Omdat een donkere huid ook de energie van de lichtstraal absorbeert hebben de conventionele systemen als nadeel dat zij de huid enigszins beschadigen. In tegenstelling tot de conventionele systemen bestaat de lichtflits van VPL uit meerdere pulsen waardoor de huid tussentijds kan afkoelen. De huid wordt dus niet te warm ook de donkere huid niet. Een behandeling met VPL is geschikt voor zowel dames als heren, voor het gezicht en het gehele lichaam, zoals bikinilijn, benen, rug, bovenlip kin etc.

Behandeling

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. In het gratis intake gesprek wordt het te behandelen gebied samen met jou bepaald. Ook een gratis lichtflits is mogelijk om te bekijken of de huid en haren geschikt zijn voor VPL. 

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig, gemiddeld zijn dit zo’n 8 behandelingen. Bij behandelingen van verschillende gebieden op het lichaam ontvang je een korting.

Wat kun je verwachten

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn. Met een verzachtende en verkoelende creme kun je de huid verzachten. Over het algemeen is de roodheid na 2 dagen weer verdwenen.